Biraz müzik...

22 Haziran 2010 Salı

Egirdir...


Ne zamandir yazmayi planliyordum olmadi. Arada baska seyler yayinladim ve bugün fotograflara bakarken Egirdir yazimi yazmadigimi hatirladim. Bir aydan fazla oluyor Türkiyeden döneli. Annemlerle gitmistik Egirdire ve hepimiz cok begendik. Esim ve kizim ilk defa gitti ama ben kücükken annemlerle bir kere daha gitmistik ve hatta gölde yüzmüstük bile. Sasirmayin ama hala yüzülebilecek kadar temiz. Cok güzel bir doga harikasi Egirdir gölü. Cok temiz ve sessiz bir havasi var tam dinlenmek isteyenlere tavsiye edilir. Masmavi kocaman bir göl, belediyesini tebrik etmek lazim ki ilcede en az göl kadar temiz görünüyor. Göle atilan herhangi bir atik yok bildigim kadari ile o yüzden bu kadar temiz zaten.



Sabahtan yola ciktik, günübirlik gittik zaten ama siz kalmayi düsünürseniz minik minik bir sürü otel var. Özellikle ada dedikleri kisimda. Egirdir gölünde iki tane yanyana ada varmis önceden. Bu adalar kiyiya ve birbirlerine cok yakin. Zamanla sular alcalmis ve birazda toprak doldurularak bu iki ada birbirine ve ilceye baglanmis. Egirdirden adalara dogru giderken ilk ada solda(can ada) ve bu adada yapilanma yok sadece piknik yeri olarak kullaniliyormus. Ikinci ada(yesil ada) ise biraz daha uzak ve bu adada yapilanma var. Büyük olan adada oteller ve yiyecek yerleri var. Tarihi bir kac yapida gördük Egirdirde ama hepsinin fotograflarini cekmeyi unuttum. Yalniz ilcenin icinde bir cami ve bir medrese birbirine bir duvar ile baglanmis ve ayrica bu duvarin üzerindede bu caminin minaresi insa edilmis. Pek esi görülen bir yapi örnegi olmadigi icin fotografini cektim.


Ayrica büyük adada yani yesil adada bir balikcida oturup balik yedik tabiiki. Ben aslinda Egirdirin kendi baligini yemek istemistim ama kizartma oldugu icin sicakta pek canim istemedi, levrek bugulama aldim ve cok lezzetliydi.






Aramizda bir iki kisi Egirdir levregi aldi ama görünce iyiki almamisim dedim cünki hem yufkaya sarmislar hemde kizartmislardi yani cok agir birseydi.




Sonundada cok otantik bir sunumla gelen Türk kahvemizi icip kalktik:)




Eger sizinde birgün yolunuz düserse mutlaka gezin görün gercekten deger:)