Biraz müzik...

2 Şubat 2012 Perşembe

Portakallı Haşhaşlı Kek

Yazmayı çok özledim aslında ama şu vakitsizlik beni bu durumla sık sık karşılaştırıyor. Neyseki az da olsa bir fırsat bulabildim. Hepinize sevgilerimi yolluyorum ve geçenlerde kızımın canının da tatlı çekmesiyle mutfağa girip hazırladığım portakallı kek ile sizleri baş başa bırakıyorum.

NOT: Tarif benden. Hafif bişeyler istedim ve keki yağsız hazırladım. Çok yiyimli oldu:)








Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağından iki parmak eksik portakal suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 50 gr haşhaş
  • un (miktarını ölçemedim kusur bakmayın ama normal kıvamlı bir kek hamuru oldu cıvık yada katı olmadı yani:))
Üzeri için :
  • 100 gr pudra şekeri
  • 80 ml portakalın suyu
Yapılışı:
Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrıldıktan sonra sarısının içine şeker eklenerek çırpılır. Beyazıda ayrı bir kapta bir tutam tuz ile katılaşana kadar çırpılır. Yumurtanın sarısının olduğu karışıma yoğurt, haşhaş, portakal suyu eklenerek karıştırılır. Un, karbonat, kabartma tozu, vanilya da eklenir ve bir tahta kaşıkla karıştırılır. En son yumurtanın beyazıda eklenir ve çok fazla çırpıp havasını almadan tahta kaşıkla alt üst ederek karıştırılır. 175 derecede üzeri kızarana kadar ve kürdan temiz çıkana kadar fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra biraz ılınmaya kenara koyun ve sosunu hazırlamaya başlayın:) Pudra şekeri tamamen eriyene kadar karıştırılan sos kaynamadan ocaktan alınır ve ılınan kekin üzeri çatalla yer yer delindikten sonra üzerine gezdirilir. Sıcak sıcak tadı ayrı güzel soğuduktan sonra ayrı, keyfinize kalmış. Afiyetle, sevgiyle...