Biraz müzik...

10 Mayıs 2011 Salı

Sıcak günler için güzel bir serinlik...



Bu sefer arayı uzatmadım:)
Valla bizim burda havalar harika. Sanırım Almanya ya ilk defa bu kadar uzun süre yağmur yağmadı. Bu sebepten dolayı ağacların tozu falan çok oldu ama genede uzun süre güneşi evimize misafir etmek harika. Tozdan dolayı pencereleri uzun süre açamıyorum. Ama her gülün bir dikeni vardır dimi:) Gelelim tarife...

Genelde hoşafı Ramazan ayında yaparım ben. Ama kızım çok sevdiği için artık aklıma geldikçe yapıyorum. Özellikle havalar sıcakken koy dolaba serinlemek istedikçe çıkar çıkar iç. Umarım tarif sizinde hoşunuza gider.




Malzemeler:

  • Bir kavanoz hazır konserve vişne (suyu ile birlikte kullanılacak) yada bir çorba kasesi donmuş vişne
  • 4-5 armut
  • istenildiği kadar şeker
  • karanfil
  • tarçın çubuğu
Yapılışı:

Burada hazır şekilde konserve vişne var sulu şekilde. Bilmiyorum Türkiye de var mi eğer yoksa donmuşu da olur dediğim gibi. Benim gibi sulu kavanozdakini kullanırsanız; bir kavanozu vişnesi ile birlikte tencereye bosaltın üzerine aynı kavanoz ile bir kez daha su doldurup ekleyin.Eğer donmuş vişne kullanıyorsanız arzuya göre su ekleyin (ben 2 litre falan koyuyorum) Daha sonra şeker ve armutları dört parçaya dilimledikten sonra ekleyin. Karanfil ve tarçın çubuğunu da içine atıp 5-10 dakika kaynatın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Zamanla armutlarda böyle tatli bir kırmızı renk alıyor.