Gene cok ara verdim yazmaya. Hep yarin diger tarifi yazarim diye cikiyorum sayfadan ve yarin oldugunda araya bilmem neler giriyor ve bende yazmaya bir türlü firsat bulamiyorum. Aslinda bugünlerde issiz gücsüzün tekiyim ama gercekten de insan bos olunca organizasyon "sifir" oluyor. Yani benim öyle düzenli bir isim yada ne bilim okulum falan olunca daha düzenli oluyorum ama günler bos gecince ne yapacagimi sasiriyorum bazen ve sonucta hicbirsey yapamadan günümü bitiriyorum:) Komik degilmi herkeste islerini düzenlemek icin bos zaman ister bende tam tersi.
Evi temizleyecektim kaldi bugün yarina insallah. Zaten sabahtan beri ben eve bakiyorum evde bana yani canli olsa "tamam tamam ben kendimi temizlerim o kadar düsündün ki" diyecekti. Sonunda mutfaga girip birseyler üretmeye karar verdimki gözüm mutfagimdaki kitaplarima takildi yani gene faydali olamadim. Türkiyeden Serkan Bozkurtùn kitabi SErkan bozkurttan yaratici yemek tarifleri ni getirtmistim. Gözüm kitaplara takildi demistim ya tam da onun kitabina hadi dedim hazir sabah spor yapmisken gidenleri getirmek lazim dimi ama... (Evet bu arada mümkün oldugunca her sabah spora gitmeye calisiyorum ). Tatlilar kismini actim ve bu keki yapmaya kakar verdim. Cok yumusak cok lezzetli oldu. Kitaptaki ölcülerle cok az oluyor yaklasik 9 tane falan ben iki katina cikardim ve öyle yaptim ama size kitaptaki ölcüleri vericem ilk önce öyle denemekte yarar var daha sonra insan iki üc katina cikarirken ayari daha iyi yapiyor. Cenem düstü gene hizli hizli yazayim daha kizimi yuvadan alip spora götürcem. Iste tembellik yaparsa insan sonra böyle üst üste gelir isler. Hepinize bol bol sevgilerimi gönderiyorum.
Malzemeler:
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 adet yumurta
- 50gr toz seker
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi tahin
- 1 yemek kasigi bitter cikolata
- 1 yemek kasigi un
Yapilisi:
Yumurta,yumurta sarisi ve toz seker bir karistirma kasesinin icerisinde cirpilir.
Bitter cikolata , tereyagi ile bir tencerede eritilir ve sonrada iki kasik tahin ilave edilir.
Yumurtali ve cikolatali karisimlar karistirilir ve un ilave edilir. Kagit pisirme kaliplarina dökülür 180 derecede 13 dakika pisirilerek mümkünse sicak servis yapilir.
Ama soguyuncada cok güzel oluyor. Üzerine pudra sekeri serptim kitaptaki fotograftaki gibi hatta utanmadim kendi fotograf makinemlede ayni kitaptaki gibi fotograf cektim:)
Hepinize afiyet olsun, huzurla, mutlulukla yiyin insallah...
hımm nefis ellerine sağlık canım afiyet bal olsun sevgiler
YanıtlaSiltarif çok güzel ellerine sağlık:)iyi ki deneyip paylaşmışsın..
YanıtlaSilhakikaten aslında sıcak tahinli kek ne güzel olur bir de üzerine cevizli dondurma mmmm!!
Tesekkür ederim sevil ziyaretin icin.walla sanki bir lokmada yutuluyo afiyet oldu sanirim.
YanıtlaSilBehiye cok güzel düsünmüssün simdi dondurmanin siparisini verdim:)
Merhaba sevgili Seda....kursunun basari ile bitmesine cok sevindim, artik pastalarini merakla bekliyorum...Fondanti ben cogunlukla Marshmallow ile yapiyorum ama kendim de yapmak istiyorum cünkü gelatine Fondant´in daha esnek oldugu söyleniyor.Gelatine derken ben RUF marka Agartine kullaniyorum.Gelatinin bitkisel olani.
YanıtlaSilAma dedigim gibi deneme yanilma yolu en iyi cözümdür.Denemen gerekiyor...
Merhaba,
YanıtlaSilbende ancak seni ziyarete gelebildim, kusuruma bakma ne olur, güzel yorumun icinde ayrica cok tesekkür ederim. Senin blogunu zaten izlemeye almistim ben ve böylede görüsmek zaten daha güzel oldu.
Sicak tahinli kek kulaga gercekten cok hos geliyor, ellerine saglik diyorum.
Tekrar görüsmek ve yazismak üzere hoscakal diyorum.
Sevgilerimle
Tesekkür ederim.
YanıtlaSilSEvgiler...
Bazen insanın canı hiç bir şey yapmak istemiyor,bende uzun zamandır o haldeyim ..))
YanıtlaSiltahinli kek enfes,ellerine sağlık..
Sevgiler..