Biraz müzik...

4 Aralık 2009 Cuma









Heyecanlandim duramadim hemen bir tarif koyayim dedim. Ben salatalari cok severim sicak yada soguk farketmez.Kendime göre degisik soslar uydururum yada hazir soslarla. Simdi size verecegim tarif bir sicak salata örnegi umarim begenirsiniz...



Rokali yesil mercimek salatasi:

-kücük domates
-roka
-yesil mercimek
-yesil,sari veya kirmizi biber
-limon
Mercimekleri hasladim daha sonra biraz zeytinyaginda kavurdum. Sonrada biraz tuzlayip roka domates ve biberle karistirdim .Üzerinede biraz limon siktiktan sonra servise hazir. Afiyet olsun.

Ikinci defa "Merhaba"

Evet belki bilinmiyordur. Bu benim ikinci Blog denemem.Umarim bu sefer birakmadan devam edebilirim.Ilk Blog denememi 2006 da yapmistim, ama sonrasinda minik bir kizim olunca daha fazla ilgilenemedim ve kapattim. Bunu Blogger de yaptim ve iki gündür ugrasiyorum hala tam istedigim gibi olmadi ama olacak. Ben yemek yapmayi, pasta yapmayi, yeni tarifler denemeyi, yeni tariflere yeni ekler yaparak farkli lezzetler olusturmayi yani kisacasi mutfakta olmayi seviyorum. Aslinda bu durumdan esimde dahil herkes memnun. Tabi bazen zamanim az oluyor ve istedigim gibi tadini cikaramiyorum mutfagin ama olsun acele yapilanlarinda tadi baska güzel...evlendigimden beri yani dört yildir bircok sitenin takipcisiyim. Portakal Agaci basta olmak üzere bircok site var sizinde bildiginiz gibi. Bilmem sizde öylemisiniz ama benim canim mantarli bisey ister ve hemen tarif sitelerinden buldugum bir tarifi yaparim. Bazen gelen konuklarima bile yapiyorum, hic denemeden, cünki simdiye kadar hic kötü bir tarifle karsilasip hayal kirikligina ugramadim.
Bence sevgiyle pisen her yemek, yapilan her ikram güzeldir...
Bizim eve cok misafir gelirdi. Bazen annemi sabah kalktigimda görürdüm erkenden kalkmis mutfaga girmis ve biz uyanana kadar da bir kac cesit yapmis olurdu...O zamanlar anlamazdim tabi ama simdi biliyorum konuklarina ne kadar deger verdigini,uykusuz kalmak pahasina yaptiklarini...benim annem kadar cok misafirim olmuyor tabi; is hayati, günlük kosusturmalar.Insanlar birbirlerine eskisi kadar gidip gelmiyor , zaman ayirmiyor. En azindan benim yasadigim yer böyle. Ama biz genede kurabiye kokulu mutluluklari kisa süreli görüsmelerimizde tatmaya calisiyoruz:)
Bir de kücük kizim cok seviyor benimle birlikte mutfakta olmayi. Tabi ben iki yasindayken oklavayi eline verdim herhalde onun icin böyle. Su an sütlac yapimini biliyor ama babasi icin birlikte bircok pasta ve kurabiye de yaptik.
Yaptigim yemeklere ve tatlilara hatta bazi kötü denemelerime bile "ellerine saglik karicim cok güzel olmus"diyen esime ve her ne kadar yemegi yemek yerine dagitmayi sevsede kizima öpücüklerimi göndererek ilk yazimi yayinliyorum.
Yeni tariflerimi kabarmis lezzeletleriyle birlikte en kisa zamanda yayinlamak istiyorum.Umarim sizlerde yapar ve begenirsiniz...

Sevgilerimle...

SEDA