Biraz müzik...

8 Şubat 2010 Pazartesi

Limonkremli Cikolatali Pasta

Uzun zamandir yazmadigimin farkindayim ama bu günlerde pek keyfim yok anlatacak paylasacak cok sey olmasina ragmen yazasim yok. Bende anlamadim acikcasi ama böyle iste .Bazen olur herkesin böyle zamanlari yazipta insanlarin icini karartmaktansa yazmamayi tercih ediyorum. Cünki bu sitemi ben sadece eglenmek eglendirmek degisik lezzetler tattirmak icin yaptim. Neyse uzatmayayim, dün uzun zamandir görüsemedigimiz arkadaslarimiz ziyaretimize geldi. Aslinda yapmayi planladigim seyleri yapamadim, önceki günki kizimin ani rahatsizligi dolayisiyla. Ama genede cok keyifli bir gün gecirdik birlikte, uzun zamandir üzerime yapisan buhran halimden biraz olsun ciktim yani. Sagolsunlar iyikide gelmisler:) Dünden size yazabilecegim tek tarifi yazicam simdi. Bir iki bisey daha yazacaktim ama telastan fotograflarini cekmeyi unutmusum neyse artik bugün tekrar misafirim var bakalim ne malzemeler cikacak bugünden blogum icin. Sevgilerimle, görüsmek üzere...



Malzemeler(8-10 kisilik):
  • 100gr un
  • 25gr kakao
  • 75gr tereyagi
  • 25gr cekilmis badem
  • 50gr kahverengi seker
  • 1 tane cirpilmis yumurta
  • Dekor icin 100 gr bitter cikolata
Üst kati icin:

  • 4 yumurta
  • 1 yumurta sarisi
  • 200gr kahverengi seker
  • 150gr krema
  • 2 limonun suyu ve rendelenmis kabugu
Yapilisi:



Ilk önce resimde görüldügü gibi cikolata parcalari hazirlamak icin 100 gr bitter cikolatayi eritiyoruz ve soguk bir yere yayiyoruz.Mesela mermerin üstüne olabilir yada benim camdan bir tane kesme tablam vardi onun üzerinde yaptim. soguduktan sonra bir bicak yardimi ile sürterek bu sekilde parcalar cikariyoruz.Istediginiz büyüklükte parcalar cikarabilirsiniz.
Daha sonra un ve kakaoyu bir kaba koyun üzerine tereyag, badem, seker ve yumurtayi ekleyin. Hepsini yogurarak bir hamur elde ediyoruz ve bu hamuru 24cm lik kalibin ortasindan kenarlara dogru parmaklarimizla bastirarak seriyoruz. Üzerini kapatip 30dk buzdolabinda bekletiyoruz.
Firini 200 dereceye önceden isitin ve dolaptan cikardiginiz hamuru catalla heryerinden deldikten üzerine firin kagidi örtüp firina koyabilirsiniz. 12-15dk pistikten sonra üzerindeki kagidi kaldirip tekrar 10 dk firinda tutun. Firindan cikarip sogumaya birakin ve firin sicakligini 150 dereceye düsürün. Üzeri icin yumurtalari ve yumurta sarisini sekerle birlikte cirpin. Sonra kremayi ekleyin ve en sonda limon suyunu ve limon kabuklarini ekleyip karistirin. Bu karisimi firindan cikarip sogumaya biraktiginiz hamurun üzerine dökün ve 50 dk firinda pisirin. Ciktiktan sonra kelepceyi cikarin ve sogumaya birakin. Servisten önce cikolata parcalari ile süsleyin. Afiyet olsun.