Biraz müzik...

20 Nisan 2010 Salı

Beyaz cikolatali vanilyali kek

Cok uzun zaman oldu yazmayali. Bir firsat bulamadim. Hep yazdiktan sonra diyorum ki iki gün icinde yazicam yeni yazimi ama olmuyor neyse nasip. Ayrica diet gibi birsey de yapiyorum bu aralar yani bu sebepten de pek fazla degisik tarif deneyemiyorum. Programimda ne varsa onu pisiriyorum ve buda aslinda benim icin cok zahmetli oluyor. Günde 3 kere kendim icin özel yemek hazirliyorum ayrica evdekilerede yemek yapiyorum. Mutfagin halini siz düsünün artik.Günün geri kalaninida mutfagi toparlamakla geciriyorum zaten:)
Bu günlerde ayri bir telas da var evimizde; haftaya yolculuk var hazirliklara ancak baslayabildim.
Neyse ben kendimle yada tatil alisverisiyle ugrasirken herhalde artik kücük kizim dayanamadi ve dün sütlac istedi onun üstüne bugün de pasta istedi:) O da benim gibi tatliya cok düskün oldugu icin anlayabiliyorum. Sütlacin fotograflarini cekemedigim icin yayinlayamadim ama bugün pastadan hemen bir dilim alip fotograf isini hallettim. Bu tarif kizim ve benim eserimiz. Yani bir yerden almadim sevval vanilyali pasta istedigini söyledi ve evde de bir tane cubuk vanilya vardi onunla yaptim. Umarim begenirsiniz.


Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 100gr beyaz cikolata
  • 100gr tereyagi
  • 1 su bardagi esmer seker
  • 1,5 su bardagi un
  • 1 cay kasigi vanilya özü ( cubuk seklinde satilan vanilyanin icinden bicakla siyiriyorsunuz)
Yapilisi:

Kaynayan bir tencere suyun üstünde baska bir kaba koydugumuz tereyagi ve kücük parcalara ayrilmis beyaz cikolatayi erimeye birakin. Bu arada 4 yumurta ve esmer sekeri 5 dakika cirpin. Cirpma islemi bittikten sonra üzerine eriyen cikolata ve tereyagi karisimini ekleyin. Esmer seker degil de beyaz sekeri kullanmayi düsünüyorsaniz daha az miktar koyun yoksa cok tatli olabilir. Bicakla kazidiginiz vanilya özütünü de ekledikten sonra unu da ekleyip son bir kez daha karistirip 180 derecede önceden isitilmis firina koyun. Ben servis yaparken üzerine kakao eledim.
Afiyet olsun