Biraz müzik...

19 Ağustos 2010 Perşembe

Ramazan Tatlisi Güllac



Tekrar hayirli Ramazanlar...Aslinda Ramazan boyunca her gün bir menü yazilacakti, tarifleri olmasada fikir verme acisindan en azindan bu yapilacakti...
Menüyü bosver kac gündür normal yazi bile yazmaya vaktim olmadi. Bu sene Ramazan nasil geciyor anlamiyorum. Sabah evi toparla alis veris falan, ögleden sonra kizimla oyna parka git, aksam eve gel minigimi yatir ve yemek hazirliklari baslasin. Bu hafta boyunca birde okula kayit islerim falan araya girince hic bir sey yapamadim sanki. Bu arada sadece iki kere misafir alabildim, aslinda daha cok planlamistim:) Evdeki hesap carsiya uymadi yani.
Bu sene 15-16saat aclik biraz yordu desem yalan olmaz. Ama veriyor sabrini, cok sükür sagligimiz yerindeyken tutalim bari dimi.
Ramazan tatlisi dedim güllac icin ama Ramazan ayi disinda da ara ara yaptigim bir tatlidir benim. Taa Osmanli mutfagindan günümüze kadar gelmis lezzetli ve hafif bir tatli. Bol fistikli veya cevizli, narli harika bir tat uyumu, görünümü de cabasi:) Hazir yeni yeni nar da cikmisken güllacla birlikte tadinada bakmis olduk.






Malzemeler:
  • Bir paket güllac (ben bu sene yeni gördügüm ücgen seklinde kesilmis olanindan aldim ilk defa)
  • süt
  • seker
  • Antep fistigi, nar, ceviz...
  • yarim cay bardagi gül suyu (isterseniz)







Yapilisi:

Güllac paketteki tarifte belirtilen süt ve sekerin isitilip islatilmasi ve üzerinede gül suyu dökülmesi ile hazirlanir. Arada bir kata ister ceviz ister antep fistigi dökülür ve son olarak da en üstü nar ve fistikla süslenir.
Ben bu sefer ücgen seklinde olanlardan aldim dedim ya sigara böregi gibi sarmalik yani. Icine antep fistigi koyup sardim ve yaninda da nar ile ikram ettim. Benim aldigim pakette güllaclar pek bi parcalanmisti. Bu yüzden bende arasindan saglamlarini sadee sardik digerlerini tepsiye dizdim. Alirken dikkatli olmanizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.