Biraz müzik...

4 Ocak 2010 Pazartesi

Tatilin ardindan...


Koskoca iki haftalik tatilim ne cabuk bitti .Bugün gene herkes isinde gücünde ve bende okul yolunu tutucam insallah.Bu tatil iyi geldi kafam cok karisikti ,biraz kendimle ilgilendim,bazi seyleri kendi icimde netlige kavusturdum. Kücük de bir yolculugumuz oldu araba ile Prag a dogru. Kizimla ilk defa biraz uzun bir yola ciktik .Aslinda yolculuk güzeldi ama Prag cok soguktu .Gidip görmek isteyenlere tavsiyem ;bahar veya yaz aylarinda ziyaret!.Biz biraz yürüyüp sonra hemen kendimizi kapali bir yere atmaktan pek fazla gezemedik. Zaten kücük bir sehir ,bütün sehri yürüyerek gezebilirsin aslinda ama cocukla pek fazla yürünmüyor tabi. Ikinci dünya savasinda pek fazla zarar görmemis bir sehir ; eski evler ,köprüler yani bütün eski yapilar ayakta ,saglam,bakimli ve cok hos görünüyor. Gecmislerine dair herseyi o kadar güzel korumuslarki imrenmemek elde degil. Aslinda cok gelismis bir ülke degil prag en büyük sehirlerinden ve nüfusu sadece 1 milyon ama nüfusun 2-3 kati turist geliyormus. Bazen düsünüyorumda bizim ülkemizde ne kadar güzel yerleri ,bircok tarihi eseri yada yapiyi bu sekilde koruyamamisiz cok üzücü ki bizim ülkemizin cok da güzellestirilmeye ihtiyaci yok zaten Allah tarafindan her türlü dogal güzellige sahip bir ülke mahvetmeyelim yeter degil mi?
Kizim yuvada Nabi de ise gitti bende ögleden sonraki dersime gitmeden önce bir iki yazi yazayim dedim. Bir tane Prag fotografi yerlestirdikten sonra fotograf makinemde biriken yemek ve pasta fotograflarinin da tariflerini yazicam insallah bugün:)
Ve herkese iyi isler diliorum...

Firinda Tavuklu Brokoli:




Ay ben brokoliyi cok severim elimden gelse heryemegin icine katicamda evdekiler benim kadar hayran degil:) Salatasi ,corbasi ,etli yemeklerle uyumu,faydalarini anlatmama gerek yok sanirim....neyse ben uzatmadan tarife geceyim . Kendi ölcülerimi vereyim genede ama tabi siz hangisinden fazla koymak isterseniz ona göre ayarlarsiniz.
  • 1 tane brokoli
  • 1 tavuk gögsü
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 paket krema
  • üzeri icin istediginiz bir peynir ben kasar rendeledim
Önce kücük kücük dogradigim tavuk gögsünü biraz sivi yagda kavurdum ama cok kisa bir süre 4-5 dakika sonra üzerine kücük parcalara ayirdigim brokoliyi döktüm agzini kapattim.Bu sekilde brokolilerde biraz yumusuyor. Ayri bir tencerede halka halka dogradigim patatesleri kremanin yarisini dökerek biraz pisirdim.Bu firina koymadan önceki pisirmeleri yapmamin sebebi hem daha lezzetli olmasi hemde firinda pisme süresini kisaltmasi tabiki. Patatesleride cok fazla pisirmeden ocagin altini kapatip firin kabinin altina kremeli patates karisimini üzerine de tavuklu brokoli karisimini döküyorum ve sonra kalan kremayida ilave edip firina attim. Firinda cok turmaniza gerek yok yoksa bokolilerin yesil rengi soluyor firini kapattiktan sonrada rendelenmis kasar peynirini döküp biraz daha firinda beklettikten sonra sicak sicak servis yapin cok güzel oluyor.Fotografta görünen firin kabindan iki tane oldu bu ölcülere göre. Afiyet olsun...