Biraz müzik...

18 Ekim 2010 Pazartesi

Elmali Pasta...




Herkese kucak dolusu merhaba...

Cok uzun süre ara vermek zorunda kaldim. Önceki yazimda da yazdigim gibi yeni okul islerim falan pek fazla vakit bulamiyorum acikcasi. Ama gecenlerde cabucak yaptigim pizza ve sevgili esimin büyük bir hevesle yaptigi elmali pastayi yazmak icin cok heveslendim, iki ara bi dere yazdim bende biseyler:)
Ayni tempo gene basladi erkenden kalk, kizimi yuvaya, kendimide üniversiteye attiktan sonra nasil aksam oldugunu anlamadan evde buluyorum kendimi. Ev nasil cikmissak aynen öyle! Nereden baslasam diye düsünmeye kalmadan isin icindeyim, hizlidan bir toparladiktan sonra yemek telasi artik en cabuk ne oluyorsa. Sofra toplansin kizim uykuya hazirlansin ve ertesi güne biseyler hazirlansin lar bittikten sonra ben de bitiyorum aslinda. Ama genede tatli tatli telaslar Allahim saglik versin gerisi halloluyor.



Elmali pasta

Malzemeler:

  • 125gr yumusamis tereyagi
  • 125gr seker
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 3 yumurta
  • 200gr un
  • 2 tatli kasigi kabartma tozu
  • 3 yemek kasigi süt
  • 600 gr elma
  • üzerine istenirse biraz recel
Yapilisi:

Tereyagi, seker ve vanilya sekeri karistirilir. Daha sonra limon kabugueklenip biraz daha karistirilir. Yumurtalar tek tek ilave edilerek cirpilir ve süt de eklenir. Un ve kabartma tozu ayri bir kapta karistirilip eklenir. 26cm capindaki kaliba hamur karisimi dökülür. Elmalar dilimlenip sik bir sekilde dizilir. 45 dakika 180 derecede pisirilir. Üzerine kayisi, erik veya ayva receli biraz su ile karistirilip isitildiktan sonra dökülür. Ben erik receli yapmistim. Tabi recelsizde cok güzel.
Afiyet olsun:)
Diger bir sunum sekli olarakta pudra sekeri ile sunumu öneririm.