Biraz müzik...

11 Ocak 2010 Pazartesi

Macaron



En sonunda bu sirin seyleri yapmak banada nasip oldu...Cok begendigim bir tat ama hic deneme firsatim olmadi. Internetten falan bakarim diye düsünürken gecenlerde takvim almak icin girdigim
bir kitapcida gördüm.Kücük sirin bir kitap kapagini süslemislerdi ,rengarenk görüntü cok hosuma gitti.GU yayinlarinin bir kitabi, aldim ve eve gelir gelmez hemen yaptim .Yapimi cok zor olmadi ama ben güzel bir fotograf cekmek icin cok ugrastim gerci tek ben mi Nabi de bir o kadar ugrasti yani sagolsun...Neyse bir iki güzel poz cikti .Ya ben en sonunda bir fotografcilik kursuna falan gidicem herhalde pek beceremiyorum bu isi!...
Aslinda kakaolu yapmak istiyordum yanlis sayfaya bakmisim (dalginliga bakarmisiniz:)) ahududulu oldu yani ,pek alakasi yok ama yaptim artik .Cok güzel oldu .Az yaptim ve fotograf icin iki gün dolapta bekledigi icin pek kimseye denettiremedim evdekiler disinda .Birdahaki sefere daha ustaca yaparim herhalde:) Hem o zaman yapim asamalarindaki fotograflarida yayinlayacagim.
Sekerligimin icine koyup bir fotograf cektim:) Ben bayramda daha kücük yaparak bayram sekeri olarak ikram etmeyi düsünüyorum ,nasil fikir?





Malzemeler:

  • 50 gr badem
  • 75gr pudra sekeri
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1 yumurta aki (büyük bir yumurta)
  • 1 tutam tuz
  • 20gr seker
Icinin kremasi icin:

  • 100gr tereyag
  • 50gr ahududu
  • 50ml ahududu surubu(ben suyunu koydum biraz sekerle)
Yapilisi:

Bir tepsiye firin kagidi serin. Bademleri rondodan cekin un haline getirin.Sonra pudra sekeri ile tekrar cekin ve üzerine kabartma tozunu dökün. Yumurta beyazini bir tutam tuz ile cirpin köpük köpük olacak. Sekeride üzerine döküp tekrar cirpin.En sonunda badem karisimini bir kasik ile icine döküp karistirin. Tepsiye 26 tane 4cm lik daireler cizin ve krema torbasina doldurdugunuz hamuru bu dairelere sikin. 30 dakika dinlensin. Firini (150 derece normal 130 derece turbo )önceden isitin ve macaronlari12-15dk pisirin.Cikardiktan sonra sogumasini bekleyin.

Icinin kremasi icin tereyagini krema gibi olana adar cirpinyada karistirin. Ahududulari püre haline getirip biraz seker ve ahududu suyu ile karistirdim Asil tarifte ahududu surubu diyor ben acele ettigim icin gidip almadim evdekilerle yaptim.Aslinda sadece ahududu ve tereyagi da olur biraz seker eklemek gerekir sadece. Ama 100gr tereyagida fazlaydi bu kadar macarona birdahaya 75 gr falan koyarim. Son olarak bir macaronun üstüne kremayi sürüp üzerine diger macaronu kapatin ve 2 saat buz dolabinda bekletin.
Afiyet olsun...