Biraz müzik...

16 Ağustos 2011 Salı

Çikolatalı Sufle



Herkese merhabalar ve hayırlı Ramazanlar..

Gene her zamanki gibi uzun bir aradan sonra yeni bir tarifle buradayım.. Ramazanın ortalarına geldik artık ve belki sizin içinde öyledir ben alıştım bu oruç haline. Burada günler çok uzun olduğu için başlarda yorgunluk olmuştu ama çok şükür alıştım. Allah Türkiyedeki sıcak altında çalışan kardeşlerimizin de yardımcısı olsun. Zaten bir ay göz açıp kapayana kadar geçiyor. Bu sene tabi Afrikadaki durumuda görünce akşama kadar açlığın aslında hiç de bişey olmadığını anlıyorsun. Çünki Allaha şükür biliyoruzki akşam yiyecek bişeylerimiz var. Allah yardımcıları olsun.
Çikolatalı sufle pek bi Ramazan tatlısı olmasada bende ve eşimde bu sene bi tatlı krizi başladığı için ne bulsak yiyoruz. Ben de hemen hemen her gün bi tatlı yaptım herhalde.. Sanırım enerji eksikliğinden. Bu tarif çok önceden aldığım Lezzet dergisinin 'Çikolatalı Tarifler' adlı ekinden.




Malzemeler (4 kişilik)
  • 4 yumurta sarısı
  • 30gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 220gr bitter çikolata
  • 2 yumurta akı
Yapılışı

Tereyağını ve unu küçük bir tencerede unun kokusu gidene kadar kavurun. Sütü ilave edip iyice karıştırın. 2 veya 3 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bitter çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarılarını mikserle çırpın. Soğuyan çikolatalı harca ekleyıp malzemeler iyice karışıncaya kadar mikserle çırpın. 2 yumurta akını mikser ile iyice köpürtün. Çikolatalı harca, tahta kaşık yardımıyla alttan üste doğru karıştırmak suretiyle yumurta beyazını ilave edin. Karıştırırken köpüğün yok olmamasına dikkat edin. Sufle kalıplarını margarin ile yağlayıp biraz un serpin. Sufle harcını kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip bekletmeden servis edin.
Afiyet olsun...