Biraz müzik...

3 Şubat 2012 Cuma

Çikolatalı Macaron


Macaronları ne kadar sevdiğim daha önceden söylemiştim. Küçük, lezzetli ve farklı görünüyorlar. Yapımınında kolay olması ayrıca güzel tabiiki. Gerçi ben bu macaronları yapalı çok oldu ama ancak yayınlayabiliyorum.

Malzemeler:
  • 50gr öğütülmüş badem
  • 75gr pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta beyazı (büyük boy yumurta)
  • 1 tutam tuz
  • 20 gr şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
İçi İçin:

Ben bu sefer nutella sürdüm. Ama isteyenler için muzlu bir krema yapılmış tarifte onu vereyim. Bizimkiler muzu meyve şeklinde yemek dışındaki türlerini pak sevmiyorlarda. Bende muzlu tariflerden hep kaçınıyorum yada başka alternetifler bulmaya çalışıyorum. Herneyse muzlu dolgu için gerekli malzemeler
  • 2 adet muz
  • 1 yemek kaşığı kahverengi şeker
  • 50 ml hazır çikolata sosu





Yapılışı:

Tepsiye fırın kağıdını serin. Bedemleri pudra şekeri, kakao ve kabartma tozu ile karıştırın. Yumurta beyazını bir tutam tuz ile katılaşana kadar iyice çırpın. içerisine normal şekeri ekleyin ve tekrar çırpın. En sonunda bademli karışımıda bu karışıma ekkleyerek bir tahta kaşık ile hafifçe karıştırın. Eğer hiç macaron yapmadıysanız tepsiye sıkma kısmı biraz zor olabilir. İsterseniz kağıtlara 4cm capında 26 tane daire çizin ve sıkma poşetine koyduğunuz karışımı dikkatlice bu dairelerin içine sıkın. Elinizin alışması açısından. Bütün malzemeyi tepsiye sıktıktan sonra 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Fırını 150 dereceye ısıtın ve beklettiğiniz macaronları 12.15 dakika fırında pişirin. Çıkardıktan sonra isterseniz benim gibi nutella sürün veya ezerek püre haline getirdiğiniz muzları şeker ile karıştırıp içlerine sürün ve birazda çikolata sosu dökün.

Afiyetle yiyin ...