Biraz müzik...

24 Mayıs 2011 Salı

Şeker Hamuru Kurabiyeleri



Ne zamandır yapmak istediğim birşeydi bu, şeker hamuru ile kurabiye yapımı. Çok zevkli gerçektende ve pasta yapımına göre biraz daha kolay, hatalarını çabuk kapatabiliyorsun. Kızımın bir arkadaşının doğum gününe giderken götürdüm. Çocuklar renkli seylere bayılıyorlar onun için bir sürpriz yapayım dedim. Daha önceden kullandığım Şeker hamuru tarifini kullandım. Kurabiler için ise kakaolu bir kurabiye tarifi kullandım. Önceki yayınımda bahsettiğim kitaptan.

Kakaolu Kurabiye

Malzemeler:

  • 100gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 75gr şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 250gr un, birazda tezgahda açarken kullanmak için
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao



Yapılışı:

Fırını 180 dereceye önceden ısıtın. Tereyağı ve şekeri mikser ile çırpın. Daha sonra yumurta ve süt ekleyin, karıştırın. Un , kabarta tozu ve kakaoyuda ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur oluyor. Tezgahda 5mm kalınlığında merdane ile açın ve herhangi istediğiniz bir kalıpla kesin. Ben yuvarlak kenarı dalgalı formu tercih ettim. Fırında 10-12 dakika tuttuktan sonra cıkarın ve soğumaya bırakın.




Soğuduktan sonra istediğiniz renkteki şeker hamurunuda aynı kalıp ile yada bir küçüğü ile kesin ve kurabiyenin üzerine bal ile yapıştırın. En üstüne de en son pasta fuarından aldığım silikon kalıpla şekil verdiğim, küçük renkli hamur parçalarını yapıştırdıktan sonra bitmiştir. Afiyetle yiyebilirsiniz.