Gecenlerde evliligimizin 5. yil dönümü icin alelacele yaptigim pastanin görünümü cok güzel olmasada tadi harikaydi. Bende sizinle genede paylasmak istedim. Tam annemlerin gidecegi günün önceki günüydü ve tam da unutulup gidecekti ki. Son anda bu pasta ile kurtardim:) Karambole geldigi icin hediye fasli zaten olmadi. Bizde pasta ve cay ile kutladik:)
Malzemeler:
- 2 yumurta
- yarim su bardagi krema
- bir limonun rendelenmis kabugu
- bir bardaktan biraz az seker
- bir limonun suyu
- bir paket vanilya
- bir tatli kasigi kabartma tozu
- un (un miktarini ölcemedim-normal bir kek hamuru olacak kadar un)
- en son üzerini islatmak icin sekerli limon suyu yarim su bardagi kadar.
Aslinda tarifin özelligi icinde yag olmamasi ve süt yerinede krema kullanmam. Bu vesile ile yag acigini kapatmis oluyoruz aslinda. Seker ve yumurta cirpilir. Krema,limon kabugu, limon suyu katilip karistirilir. Daha sonrada un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek karistirilir. Önceden isitilmis 170 derecelik firinda üzeri biraz kahverengilesene kadar 35 dakika kadar pisirilir.
Ben firindan cikarip sicakkek islattim. Sogumaya yakin üzerine cikolata ganaj döktüm. Seker hamuru ile yaptigim kücük kalpler ile süsledim. Afiyet olsun.