Biraz müzik...

26 Ağustos 2010 Perşembe

Börülce salatasi ve karemel seftalili krema kup



Aman havalar sicak, aman günler uzun derken ramazani yariladik cok sükür. Her ne olursa olsun benim icin ayri bir tadi var Ramazan ayinin. Belkide en cok bu ayda birseyler yapmaya calisiyoruz ve en cok bu ayda hissediyoruz. Orucu, zekati, iftar davetleri, aksamki iftar programlari, sahur programlari hepsi bizi biraz daha düsünmeye zorluyor ve bir nebze olsun kalbimiz temizleniyor.
Biz evde esimle kararlastirdigimiz gibi bu sene (davetler haric) cok az yedik. Zaten saatin gec olmasindan dolayi davet olayida bu sene cok az oldu. Mesela dünki yemegimizde börülce salatasi ve kirmizi fasülye corbasi vardi. Tatli olarakta sevgili devletsahin yemekname dergisinin bu ayki sayisindan karemel seftalili krema kup yaptim deneyin cok lezzetliydi.Tarfi icin sizi oraya yönlendiriyorum:)




Börülce salatasi icin:

Börülceleri tuzlu suda hasladim. Ayri bir tavada da 3-4 domates ve bir dis sarimsagi bir tatli kasigi sivi yag ile birlikte kisik ateste pisirdim. börülceler yumusadiktan sonra salata tabagina alip biraz limon sikip üzerinede domatesli sosu dösedikten sonra tamam. Cok hafif ve yiyimli. Ben co az yag kullandim biliyorsunuz artik cok dikkat ediyorum yag oranina özel bir durum olmadigi sürece:) Hepinize afiyet olsun Yaparsaniz yorumlarinizi bekliyorum.