Biraz müzik...

20 Ekim 2010 Çarşamba

Tatli Kabak Corbasi ve Choco coco kurabiye...

Gene bir gün kizimin mutfakta biseyler yapma istegi tutup da kendimizden uydurdugum bir tarif. Hindistan cevizi sütüne takmis durumdayim bu günlerde. Habire kendi kendime kokteyller falan yapiyorum yada ne bulursam artik kek kurabiye icine sokuveriyorum:) Bu kurabiyeye de ondan ekledim ama daha keskin bir hindistan cevizi tadi istiyorsaniz, kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra üzerine hindistan cevizi rendesi serpin. Ben bir dahakine öyle yapmayi düsünüyorum. onun disinda 3 gün sonrasinda bile kitir kitir yedigimiz harika lezzetli bir kurabiye idi:)

Choco coco Kurabiye

Malzemeler:

  • 100gr seker
  • 150 gr tereyagi
  • 250 gr un
  • 50 gr nisasta
  • 5-6 yemek kasigi hidistan cevizi kremasi
  • 1 yemek kasigi kabartma tozu
  • üzeri icin damla cikolata ve pudra sekeri
Yapilisi:

Ilk önce seker ve oda sicakliginda yumusamis tereyagi karistirilir. Daha sonra sirayla hindistan cevizi kremasi, un, nisasta, kabartma tozu da eklenip iyice yogurulur. Tezgahta bir merdane yardimi ile acilip kaliplarla kesilir ve tepsiye dizilir. Firina koymadan önce istenirse üzerine hindiytan cevizi rendesi ve damla cikolata koyulur. Pistikten sonra ise pudra sekeri dökülerek servis yapilir.


Tatli Kabak Corbasi

Ben bu corbayi burada Almanya da duydum. Yani Türkiye de sadece tatlisini yada gene tatlilar icinde kullanimini biliyordum. Bir türlü yapmaya cesaret edemedim tatlimsi olur mu diye ama olmadi cünki aslinda bu sebze tatli degil. Bayagi bir miktar seker koyarak biz tatli yapiyoruz. Cok lezzetli oldu minik kizim haric herkes cok begendi. Benim kizim Türk yemeklerini daha cok sevdigi icin böyle degisik tatlar pek hosuna gitmiyor.





Malzemeler:

  • 600gr kabak
  • 2 orta boy patates
  • 1 sogan
  • 1 sarimsak
  • 2-3 yemek kasigi sivi yag
  • tuz,muskat rendesi ve üzeri icin krema
Yapilisi:

Sogan sivi yagda biraz kavrulur ve üzerine dilimlenmis kabaklar, patates ve sarimsak atilir. Biraz su eklendikten sonra sebzeler yumusayana kadar pisirilir. Iyice yumusadiktan sonra blender ile ezillir ve isteniyorsa tekrar su eklenir. Bir tasim kaynadiktan sonra tuz ve muskat rendesi de eklenip karistirilir. Servis yaparken tabaga kreme dökülerek sunulur.
Afiyet olsun:)