Biraz müzik...

6 Mayıs 2011 Cuma

Mutu bir dönüş

Merhabalar...

Öncelikle gercekten söze nasıl başlayacağımı bilemiyorum. O kadar uzun zaman oldu ki. Ha bugün ha yarın derken, zaman işte ne tutabiliyoruz ne de durdurabiliyoruz. Eminim birçoğunuzun hayatlarında değişiklikler olmuştur. Yazamasam da arada bloglara uğradığım oldu. Kimileri bebek bekliyor kimileri bebeğini kucağına almış bile. Kimileri sayfalarını yenilemiş, güzelleştirmiş. Kimisi de benim gibi aylarca sayfasına uğrayamamış. Anlatacak çok şey olmasına rağmen gene vakit sıkıntısından bugün de fazla yazamayacağım. Ama o kadar çok yazmak istiyorum ki tutmasalar saatler sürer. Yalnız şu blogların kapatılması konusuna değinmeden edemeyeceğim. Gerçekten çok üzüldüm ve sebeplerinide saçma buldum. Umarım şu anda herşey yoluna girmiştir. İnsanın yazma hakkının elinden alınmasına hiçbir şekilde anlam veremiyorum. Bu durumu yaşayan arkadaşlarıma geçmiş olsun demekten başka elimden bisey gelmiyor.
Yazamadığım bu sürede 3 haftalık bir Türkize yolculuğu yaptım. Taaa Erzurum a gittim. Anneannemi gördüm çok şükür. Mart ayında soğuktu yollar kapalıydı çok fayla gezemedik ama meşhur Eryurum cağ kebabını yemeden dönmedik tabii. Ünlü Koç Cağ kebepçısında yediğimiz kebabın tadına doyamadık.

O kadar çok fotoğraf birikti ki ortada kiminin tarifleri bile yok. Yeğenimizin doğum günü için zaptığım pastanın resimlerini koyucam ilk önce. Aslında pek beğenmediğim için koymak istemedim başta ama daha sonrada dedim ki, şeker hamurundan anlayan birçok arkadaşım var ve resimlei görürlerse sorunun ne olduğu konusunda bana daha çok yardımcı olabilirler.




Farkediliyor mu bilmiyorum ama siyah ve kırmıyı boya hamuru eritti. Bu sebepten istediğim gibi olmadı.

Neyse gelelim bakalım bugünki yayınlamak istediğim tarife...




Cranberry ve hindistan cevizli kupkek

Malzemeler

  • 125 gr Kurutulmuş Cranberry
  • 280 gr un
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 125 gr şeker
  • 40 gr hindistan cevizi rendesi
  • 2 yumurta
  • 250 ml hindistan cevizi sütü
  • 90 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
Yapılışı

Fırını 200 dereceye ısıtın. 12 lik muffın kalıbınza kağıtları yerleştirin. Cranberrz leri biraz daha küçük küçük kesin. Un, kabartma tozu ve tuzu büyük bir kabın içinde karıştırın. Şeker, hindistan cevizi rendesi ve cranberry leri üzerine ekleyin. Yumurtayı ayrı bir kapta çatalla çırpın üzerine hindistan cevizi sütü, yağ ve vanilyayı ekleyin. Kuruların bulunuğu karışımın içine yumurtalı karışımı ekleyin ve karıştırın. Hamuru kağıtlara paylaştırın ve 20 dk. pişirin.
Ben üzerine daha öncede tarifini verdiğim ahududulu curd sürdüm ve en sonunda da gene hindistan cevizi rendesine batırdım. İsterseniz ahududu veya cranberrz reçeli de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...