Biraz müzik...

22 Aralık 2009 Salı

Firinda kuru köfte ve Kestaneli pilav

Firinda köfte yapimi hizli ve tadi lezzetli. Kestaneli pilavida ilk defa denedim hic bir tarife bakmadan.Aslinda yapmak zorunda kaldim gibi bisey...Gecende Nabi kestane almis 1kilo yarisini yaptik firinda ama yiyemedik,kestaneleri soyabilirsen soy erkeksen soy dicem ama Nabi de soyamadi .Su dis kabugu soyulup da icindeki tüylü kabugu soyulamayanlardan di ,bende bunlari soymanin pratik yolunu bilemedigim icin iclerini acabilmek icin parmaklarimiz mahvoldu. Yarisi kalmisti dedigim gibi bende haslayayim dedim haslayinca daha kolay soyuldu ,soyulamayanlarida bicakla hallettim ve sonrada pilav yaptim...

Firinda Kuru Köfte

Malzemeler:

  • 700gr kiyma
  • 1 orta boy sogan
  • 2 dis sarmisak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardagi kuru cekilmis ekmek yada iki dilim ufalanmis bayat ekmek
  • yarim cay bardagindan biraz az sivi yag
  • kara biber, tuz, kimyon, kekik
Yapilisi.

Ben bayat ekmekleri buzdolabina koyuyorum, kurudugunda rondodan cekerek köfte icin kullaniyorum . Eklmekleri kiymaya ekledikten sonra sogan ve sarimsagida rondodan cekip onlarida ekleyin.Daha sonra yumurta, baharatlar ve sivi yag eklenir. güzelce yogrulduktan sonra bir iki saat buzdolabinda bekletilirse iyi olur ama aceleniz varsa bekletilmeden de olur.
Sonra istediginiz sekli vererek tepsiye dizin ve firina atin.
afiyet olsun...

Kestaneli Pilav

Malzemeler:

  • 1 su bardagi pirinc
  • yaklasik 500gr kestane
  • tereyag
  • safran,tuz
  • arpa sehriye
Yapilisi:

Ilk önce arpa sehriyeleri tereyaginda kavurdum ve sonra haslanmis kestaneleri ekledim onlarida biraz kavurdum. Sonra pirinc ve sicak su ekledim tuz safran ve bitti...Cok güzel oldu, ben ilk defa yedim biraz tatli gibi tabi kestaneler pilavin icinde ama güzeldi.
afiyet olsun...
Not: simdi bakicam internetten gercekten kestaneli pilav nasil yapiliyormus .Benimki gibi mi yoksa cok mu farkli .