Biraz müzik...

25 Mart 2010 Perşembe

Sicak Tahinli Kek




Gene cok ara verdim yazmaya. Hep yarin diger tarifi yazarim diye cikiyorum sayfadan ve yarin oldugunda araya bilmem neler giriyor ve bende yazmaya bir türlü firsat bulamiyorum. Aslinda bugünlerde issiz gücsüzün tekiyim ama gercekten de insan bos olunca organizasyon "sifir" oluyor. Yani benim öyle düzenli bir isim yada ne bilim okulum falan olunca daha düzenli oluyorum ama günler bos gecince ne yapacagimi sasiriyorum bazen ve sonucta hicbirsey yapamadan günümü bitiriyorum:) Komik degilmi herkeste islerini düzenlemek icin bos zaman ister bende tam tersi.
Evi temizleyecektim kaldi bugün yarina insallah. Zaten sabahtan beri ben eve bakiyorum evde bana yani canli olsa "tamam tamam ben kendimi temizlerim o kadar düsündün ki" diyecekti. Sonunda mutfaga girip birseyler üretmeye karar verdimki gözüm mutfagimdaki kitaplarima takildi yani gene faydali olamadim. Türkiyeden Serkan Bozkurtùn kitabi SErkan bozkurttan yaratici yemek tarifleri ni getirtmistim. Gözüm kitaplara takildi demistim ya tam da onun kitabina hadi dedim hazir sabah spor yapmisken gidenleri getirmek lazim dimi ama... (Evet bu arada mümkün oldugunca her sabah spora gitmeye calisiyorum ). Tatlilar kismini actim ve bu keki yapmaya kakar verdim. Cok yumusak cok lezzetli oldu. Kitaptaki ölcülerle cok az oluyor yaklasik 9 tane falan ben iki katina cikardim ve öyle yaptim ama size kitaptaki ölcüleri vericem ilk önce öyle denemekte yarar var daha sonra insan iki üc katina cikarirken ayari daha iyi yapiyor. Cenem düstü gene hizli hizli yazayim daha kizimi yuvadan alip spora götürcem. Iste tembellik yaparsa insan sonra böyle üst üste gelir isler. Hepinize bol bol sevgilerimi gönderiyorum.

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta sarisi
  • 1 adet yumurta
  • 50gr toz seker
  • 2 yemek kasigi tereyagi
  • 2 yemek kasigi tahin
  • 1 yemek kasigi bitter cikolata
  • 1 yemek kasigi un
Yapilisi:

Yumurta,yumurta sarisi ve toz seker bir karistirma kasesinin icerisinde cirpilir.
Bitter cikolata , tereyagi ile bir tencerede eritilir ve sonrada iki kasik tahin ilave edilir.
Yumurtali ve cikolatali karisimlar karistirilir ve un ilave edilir. Kagit pisirme kaliplarina dökülür 180 derecede 13 dakika pisirilerek mümkünse sicak servis yapilir.

Ama soguyuncada cok güzel oluyor. Üzerine pudra sekeri serptim kitaptaki fotograftaki gibi hatta utanmadim kendi fotograf makinemlede ayni kitaptaki gibi fotograf cektim:)
Hepinize afiyet olsun, huzurla, mutlulukla yiyin insallah...