Biraz müzik...

20 Ocak 2010 Çarşamba

Mangolu hafif tatli

Bu sefer biraz uzun sürdü verdigim ara . Actigimdan beri siteme haftada bir yazmisimdir en azindan herhalde. Bugün evde bir saat falan yalniz kalacaktim bende bu süreyi degerlendirmek istedim ve ben yazimi bitirene kadar gelen olmazsa bugün yayinlarim insallah.
Havalar hala soguk kar bir türlü gitmedi. Aslinda cokda sikayetim yoktu haftasonuki kizak maceramizda Nabi ayagini kirana kadar. Evet aynen öyle benim kocam kizak kaymayi o kadar özlemis ki birakamayip biraz da abartinca sonuc bu oldu. Neyse ki genede ucuz atlattik diyorum ve Allah a sükrediyorumki daha kötü birseyler yasamadik. Herseye ragman cok eglenceli ve yorucu bir haftasonunun ardindan dogal olarak haftayada yorgun basladik:)
Son bir iki gündür eve gec gelmekten nerde ne kisadan kolaydan yemek varsa onu yapiyorum. Bir gün buzlukdan dondurulmus balik cikariyorum bir gün cabukdan bir makarna yapiyorum ve böyle geciyor. Bu yazacagim tarifte zaten gecen haftadan . Canimiz hafif birtatli istedi ve bende Ebrudan aldigim bu tarifi yaptim .Cok hafif gercekten yani kilo falan orun olmasa insan iki-üc porsiyon yer herhalde. Aksamdi ,dolayisiyla fazla abartmadim. Evet kilo demisken sanki bu aralar aldim gibi tartilmaya korkuyorum ,yarin hic baska bir is uydurmadan bir spor salonuna yazilacagim,cok uzun zaman oldu spor yapmayali .Ihmal etmemek lazim gercekten insan yorgun düsüyor enerjisi kalmiyor spor yapmaya yapmaya...
Herkese sporlu saglikli bir hayat diliyorum ve daha fazla uzatmadan iste yei tarifimmmm........

Mangolu Tatli:






Asagida orjinal malzemeleri vericem parantez icerisinde de Türkiyede bu malzemelere karsi kullanabileceginiz malzemeleri yaziyorum tadi ayni oluyor.

Malzemeler:

  • 2 kücük mango
  • 200gr gelierzucker(dr.oetger recel yap)
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 pk. vanilya
  • 150 gr vanilyali yogurt
  • 250 gr quark (labne peyniri )
  • 150 gr petibör bisküvi
  • 2 tane portakalin suyu -100ml
  • 3 corba kasigi hindistan cevizi
Yapilisi:

Mangolari kabuklarini soyduktan sonra dograyin ve recel yap ile 45sn. püre yapin.
Ayri bir yerde yumurta sarisini ve vanilya sekeri ile cirpin. Yogurt ve labne peynirini üzerine dökün.
Tatliyi yapacaginiz kaba (kare bir borcam yada silikon uzun kalip olabilir) en alta bisküvileri dizin ve bisküvileri portakal suyu ile isltin. Onun üzerine mangolu karisimin yarisini ve onun üzerinede yogurtlu karisimin yarisini dökün. Sonra tekrar bisküvi ,mango ,ve yogurt karisimini döktükten sonra dolapta birkac saat bekletin. Bu arada teflon bir tavaya hic yag dökmeden hindistan cevizlerini dökün ve biraz renk alincaya kadar karistirin (basindan ayrilmayin sakin cabucak yaniyorlar). Hindistan cevizi soguyunca bol bol tatlinin en üstüne dökün.
Tatli cok fazla sekil almiyor yani dilimlenecek kivamda olmuyor kasikla yenebilir. Yada ben hic denemedim hatta simdi aklima geldi diyebilirim ; ayni sekilde kuplara yapilabilir sanirim biu tatli hem kat kat görünüsüde co güzel olur .Neyse bir dahaya kuplara yapayim ben de fotografinida koyayim :)
Afiyet olsun...