Biraz müzik...

15 Temmuz 2010 Perşembe

Çilekli Tiramisu


Günlerdir ha geldi ha gelecekler derken cok sükür sag salim geldiler. Eve ilk giris, sarilma, öpüsme, valizlere yer arama isi bittikten sonra yavas yavas hala da hasret gidermeye calisiyoruz. Ama güzel hepsi cok güzel. Telasi, kosusturmasi, sicaktan eriyip bitmesi... Iste bu günlerde böyle bir haldeyim. Cok uzun aradan sonra annem babam ve kücük kiz kardesim ziyaretimize geldiler. Hepimiz cok sevindik.Zaman cok kisa iyi degerlendirmek lazim. Umarim hepsi cok memnun ayrilirlar burdan. Annem bayilir meyveye. Simdi de meyvenin bol zamani; cilek, ahududu, yaban mersini, bögürtlen, seftali, kiraz... Özellikle burda Hamburg da yetisen cok cesitli ve taze kirmizi meyve cesitleri var.Bu meyvelerle aklima türlü türlü seyler gelmeye baslayinca bende meyveli tatlilar adi altinda yeni bir etiket yapmaya karar verdim. Hergün bir tatli yapiyorum zaten. Gerci onlari birtek yogurtla karistirip yemek bile harika bir tat. Nemli havanin verdigi bir rehavet var hepimizin üstünde kizim haric, onda hic rehavet yok maasallah enerjisi hic bitmiyor:) Bu arada kosusturmada hizli hizli tatlilar yaparken birinin fotografini cekerken birininkini unutuyorum. Bu da cekebildiklerimden bir tanesi. Sicak günler icin alternatif bir serinlik...





Malzemeler: (8 kisilik)

  • 250gr Mascarpone
  • 250gr Süzme yogurt (Quark)
  • yarim su bardagi kadar süt
  • bir paket vanilyali seker
  • 2-3 kasik pudra sekeri (bunu isteginize göre ayarlayabilirsiniz tabiiki)
  • 1 su bardagi soguk süt
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 500-600gr cilek
  • 14 adet kedi dili bisküvisi
  • üzeri icin yaban mersini
Yapilisi:

Öncelikle mascarpone, yogurt, yarim su bardagi süt, vanilin ve 2-3 kasik purda sekeri iyice karistirilir ve cirpilir. Bir su bardagi soguk süt ile kakao karistirilir. Istenilirse burada da sekerli kakao kullanilabilir ama sade kakao olunca daha keskin bir kakao tadi oluyor. Bisküviler kakaolu süte batirilarak bardaklarin en altina dizilir. onun üzerine hazirlanan mascarponeli karisim eklenir ve e üstede püre haline getirdigimiz cilekler konulur. Daha sonra bisküvi, mascarponeli karisim ve cilek seklinde tekrar dizilir. En üstde cilek püresi olacak sekilde 8 adet bardak hazirlandiktan sonra birer yaban mersini tanesi ile servis edilir.
Yapimida yemeside cok zevkli olan bu tatliyi umarim sizde severek yersiniz.
Afiyet olsun:)