Malzemeler:
- 3 yufka
- 2 yumurta
- 1,5 su bardagi süt
- 1/2 cay bardagi sivi yag
- 300 gr kiyma
- 1 kuru sogan
- üzeri icin sarmisakli yogurt ve pul biber
Soganlari kavurup kiymayida ekledim ve tuz karabiber ekleyerek kiymayi da kavurdum. Diger tarafta yufkalari dörde bölüp üzerlerine ilk önce firca ile süt ,yumurta,sivi yag karisimini sürdüm daha sonra icine kiymayi koyup sigara böregi gibi sardim. benim yufkalar dolapta cok beklemisti pek taze degildi yani onun icin gül böregi seklini veremedim ama normalde o sekilde yapiyorum. Bu seferlik sigara böregi gibi katladiktan sonra ikiye katladim. Sonra biraz yagda kizarttim ve en son olarakta sarmisakli yogurt ve pul biberi döküp servis yaptim . Herkes parmaklarini yedi yalniz söyliyim biraz yagli bir börek tabi ben bir tane yedim sadece:)


Nefis görünüyor eline sağlık. Mantı gibi olmuştur yoğurtla.Ben de şöyle yapıyorum ve mantıya çok benziyor :)
YanıtlaSilKıymalı harcı (kavrulmuş bol soğan, biraz biber salçası,kimyon,karabiber,maydonoz,tuz)yarım yufkanın içine koyup sıkıca rulo yapıyorum.Ruloları 2-3 cm kalınlığında kesip fırın tepsisine diziyorum. Yumurta sarısı sürüyorum.Ve bu şekilde 200 derecede fırında pişiriyorum. Çıtır çıtır oluyorlar. Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ-biber-nane karışımı ile servis yapıyorum. Nefisoluyor.Hem de kızartma gibi kalorili olmuyor :)
Evet haklisin. Benimki biraz kalorili, senin tarifini denicem. Kolay manti eminim cok lezzetli olur.tesekkür ederim tarifin icin:)
YanıtlaSilbu güzel oluyo biliyorum değişik bi wersiyonunu yemiştim ama bi de senin elinden yeriz artık:))
YanıtlaSil