Biraz müzik...

3 Ağustos 2010 Salı

Limonlu Pasta



Gecenlerde evliligimizin 5. yil dönümü icin alelacele yaptigim pastanin görünümü cok güzel olmasada tadi harikaydi. Bende sizinle genede paylasmak istedim. Tam annemlerin gidecegi günün önceki günüydü ve tam da unutulup gidecekti ki. Son anda bu pasta ile kurtardim:) Karambole geldigi icin hediye fasli zaten olmadi. Bizde pasta ve cay ile kutladik:)

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • yarim su bardagi krema
  • bir limonun rendelenmis kabugu
  • bir bardaktan biraz az seker
  • bir limonun suyu
  • bir paket vanilya
  • bir tatli kasigi kabartma tozu
  • un (un miktarini ölcemedim-normal bir kek hamuru olacak kadar un)
  • en son üzerini islatmak icin sekerli limon suyu yarim su bardagi kadar.



Yapilisi:

Aslinda tarifin özelligi icinde yag olmamasi ve süt yerinede krema kullanmam. Bu vesile ile yag acigini kapatmis oluyoruz aslinda. Seker ve yumurta cirpilir. Krema,limon kabugu, limon suyu katilip karistirilir. Daha sonrada un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek karistirilir. Önceden isitilmis 170 derecelik firinda üzeri biraz kahverengilesene kadar 35 dakika kadar pisirilir.
Ben firindan cikarip sicakkek islattim. Sogumaya yakin üzerine cikolata ganaj döktüm. Seker hamuru ile yaptigim kücük kalpler ile süsledim. Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. bence haksızlık etmeyin pastanın görünümüde gayet güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ayline katılıyorum pastan harika görünüyor
    ellerine sağlık
    nice mutlu seneler diliyorum size canım
    hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  3. Tesekkür edrim .Sizlerede iyi Ramazanlar...

    YanıtlaSil
  4. birlikte daha nice güzel yıllara cnm :)

    YanıtlaSil
  5. Canim Sedaciiigim...bu yaz rehaveti nedeniyle ugramadigim zaman icersinde neler olmus buralarda. Seker hamuru calismana bayildim inan ki sahane. Cok gönülden tebrik ederim. Renkler, figür ve pastanin uyumu, kaplama düzgünlügü cok ama cok basarili.Hadi bakalim...yeni pastalarini bekliyoruz merakla...Bu arada annenler gitmis, hüznünü kendim gibi hissettim ama ne yapalim, en azindan iyiler,seslerini duyuyoruz ya,sükür. Yine evlilik yildönümünüz kutlu olsun,nice mutlu,saglikli yillar olsun. Bana sormussun,3 gün boyunca teknede kaldik Sedacigim. Esim yelken ehliyetini aldi gecen yil, dolayisiyla kendisi ve tabii acemi tayfa ben kullandik.Gece de limanlara tabiri caizse park ediyorsun, inanilmaz hizmetler var,orada dusunu aliyorsun,sicak su var, taze ekmek,market falan filan.Dolayisiyla limanlarda park ettik ve gece teknede kaldik.Cok keyifliydi, bakalim Eylülde TR´de yapacagiz ayni geziyi...sevgilerimle,öpüyorum

    zehra

    YanıtlaSil